NYSE Nlue va include investitiile actuale ale NYSE Euronext in Bluenext, cea mai mare bursa de mediu din lume si APX, un important furnizor de infrastructura si servicii pentru pietele de mediu si de energie regenerabila.

Actionarul principal va fi NYSE Euronext, in timp ce actionarii APX, printre care si Goldman Sachs, MissionPoint Capital Partners sau ONSET Ventures, vor detine participatii minoritare la NYSE Blue.

Compania va oferi o serie de servicii si solutii, platforme integrate pre si post tranzactionare, solutii de accesare a pietelor de mediu si de management a portofoliilor, pe langa date din pietele de mediu si o platforma de tranzactionare.

NYSE Blue vizeaza o extindere globala, cu focus pe America de Nord si Asia. La finalul tranzactiei, estimata pentru sfarsitul anului, Brain Storms, presedinte – director general la APX, va deveni CEO-ul NYSE Blue.

“Companiile listate si clientii nostri au nevoie de instrumente inovative de tranzactionare, pentru a putea administra noile tipuri de risc, incluzandu-le pe cele din energie, carbon, energie regenerabila, apa si alti factori de mediu”, a declarat Duncan L. Niederauer, Chief Executive Officer, NYSE Euronext.

Brain Storms este de parare ca aceasta combinatie intre un furnizor de infrastructura si o pbursa globala de mediu este un punct unic de intrare in aceste piete, cu o dezvoltare rapida.

Citeste si:

“Participantii la piata din intreaga lume cer infrastructura special creata, solutii inovative si transparente, pentru a facilita formarea de astfel de piete si in zonele emergente. NYSE Euronext si APX sunt potrivite pentru a ajuta aceasta piata sa se dezvolte”, a mai spus Storms.

Compania APX a fost fondata in 1996, fiind un furnizor de solutii de tranzactionare specific pietelor de mediu si infrastructura post tranzactionare pentru transferul energiei regenerabile si a certificatelor de carbon. APX mai furnizeaza expertiza si servicii companiilor energetice, institutiilor financiare, brokerilor si corporatiilor globale.

NYSE Euronext este cel mai mare grup bursier, format in 2006, prin fuziunea dintre New York Stock Exchange și Euronext.

Consultantul acestei tranzactii este Goldman Sachs.

Citeste un articol despre singurul broker activ pe cea mai mare bursa de mediu din lume