Indicii Dow Jones si Nasdaq au crescut cu 0,3%, iar Standard & Poor's 500 a avansat cu 0,5%.

"Procesul de revenire economica nu se destrama, iar cresterea va continua, probabil. Aceasta situatie este, in general, negativa pentru obligatiuni si pozitiva pentru actiuni", a afirmat Zach Pandl, analist la Nomura Securities International.

Numarul de cereri noi pentru ajutoare de somaj din Statele Unite a scazut peste asteptari saptamana trecuta, la cel mai redus nivel din ultimele doua luni, evolutie considerata drept incurajatoare pentru piata muncii. Aceste date au influentat pozitiv, in principal, actiunile companiilor financiare, de sanatate, utilitati sau telecomunicatii. Titlurile JP Morgan Chase au avansat cu 2,5%, iar actiunile Pfizer au urcat cu 1,3%.

Titlurile Adobe Systems au crescut cu 12,1%, dupa ce Apple a anuntat ca reduce restrictiile referitoare la crearea de aplicatii pentru iPhone si iPad, decizie care ar putea permite utilizarea unor programe precum Flash, al Adobe.

Citeste si:

La polul opus, titlurile McDonald's au scazut cu 2,3%, dupa ce compania a raportat ca vanzarile din august, din Europa, au fost mai slabe decat s-a anticipat.

Unii analisti si-au exprimat scepticismul in legatura cu datele referitoare la cererile de somaj, in conditiile in care un oficial al Departamentului Muncii a declarat ca unele state nu au putut prezenta informatiile la timp din cauza unei sarbatori legale.

Richard Bove, un reputat analist bancar, a apreciat ca cel putin 17 banci americane, cu active in valoare de peste zece miliarde de dolari, ar putea reprezenta tinte pentru achizitii.