Franklin Templenton figura si pe lista actionarilor asteptati sambata la Adunarea Generala Extraordinara de la BVB, dar reprezentantii companiei nu s-au prezentat la sedinta. De altfel, actionarii BVB nu au asigurat cvorumul necesar la Adunarea Generala Extraordinara, aflata astazi la a doua convocare, scrie Mediafax.

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat, luni, numirea companiei britanice Franklin Templeton Investment Management ca administrator unic al fondului. Franklin Templeton va prelua administrarea fondului dupa publicarea deciziilor AGA in Monitorul Oficial.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. Activele Fondului Proprietatea sunt de circa 11 miliarde de lei.

Citeste si:

Presedinte director general al Franklin Templeton, Mark Mobius, a declarat luni ca Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa de Valori de la Londra la sfarsitul anului viitor, dupa listarea actiunilor la BVB.

Statul detine, prin intermediul Ministerului Finentalor Publice, 49,01% din capitalul Fondului Proprietatea, iar restul titlurilor se afla in posesia persoanelor deposedate abuziv si a unor investitori.