Contestatia a fost intermediata de casa de avocatura Musat si Asociatii. Grupul a solicitat in cadrul contestatiei despagubiri de 154,2 milioane lei pentru prejudicii materiale directe si morale.

In contestatia depusa la finalul lunii august, compania solicita revocarea ordonantei privind blocarea delistarii “avand in vedere incalcarea flagranta a dispozitiilor” legislatiei pietei de capital si a statutului CNVM.

Arbitrul pietei de capital a blocat delistarea Rompetrol Rafinare pe fondul unei luari de pozitii a Ministerului Finantelor Publice, potrivit careia retragerea actiunilor de tranzactionare ar conduce la prejudicierea interesului statului, deoarece lipsa unor cotatii a actiunilor pe piata reglementata ar determina o evaluare dificila a titlurilor.

Citeste si:

Ieri, actionarii Rompetrol Rafinare (RRC) au aprobat, de principiu, conversia in actiuni a obligatiunilor nerascumparate de la stat pana la data scadenta.

La sfarsitul saptamanii trecute, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a instituit sechestru asigurator asupra unor terenuri si instalatii ale Rompetrol Rafinare, precum si asupra participatiilor in filialele sale.

Sechestru a fost instituit ca “masura de precautie impotriva instrainarii de catre companie a unor active in perioada imediat urmatoare si nu are rolul de impiedica activitatea de productie”, potrivit declaratiilor presedintelui agentiei, Sorin Blejnar.