Indicii Dow Jones si Standard & Poor's 500 au urcat cu 0,4%, in timp ce Nasdaq a crescut cu 0,5%. Un indice al conditiilor de afaceri din statul New York a scazut la cel mai redus nivel din ultimele 12 luni. Totodata, productia industriala a urcat in august, insa cu un ritm lent.

Actiunile companiilor energetice au fost presate de reducerea pretului petrolului. In plus, titlurile din sectorul tehnologic au fost influentate negativ de o serie de comentarii descurajante ale analistilor.

Cotatia titeiului destinat pietei americane, cu termen de livrare in luna octombrie, s-a stabilizat in scadere cu 1%, la 76,02 dolari pe baril. Indicele S&P Energy a coborat cu 0,2%. Actiunile Chevron au pierdut 0,4% din valoare.

Grupul financiar Goldman Sachs a retrogradat recomandarea privind titlurile producatorilor de semiconductoare Micron Technology si Maxim Integrated Products la "neutru", respectiv "vinde". Actiunile Micron au scazut cu 4,5%, iar cele ale Maxim au coborat cu 0,5%. Titlurile Kraft Foods au crescut cu 1,7%.