Bursa din Sibiu (SBX) va lansa la inceputul lunii noiembrie un nou tip de instrumente financiare, optiuni binare, si ia in calcul prelungirea orarului de tranzactionare pana la ora 23.00.
“In jurul datei de 1 noiembrie vom lansa optiunile binare, in acest moment fiind in stadiul de autorizare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si de implementare la Sibiu”, a declarat Teodor Ancuta (foto), presedintele si directorul general al Sibex.

Optiunile binare difera putin fata de optiunile clasice si presupun un risc mai scazut, insa si un castig mai mic. Aceste instrumente vor avea scadente de la zi pana la trei luni si sunt recomandate investitorilor aflati la inceput pentru a intelege riscul.

Dupa ce programul de tranzactionare a fost prelungit de la 17.15 la ora 19.00 pe contractele derivate pe indicele american Dow Jones Industrial Average (DEDJIA) si futures pe aur (SIBGOLD), presedintele Bursei ia in calcul prelungirea programului pana la ora 23.00.

“Desi avem un market-maker pe contractele pe Dow Jones si aur, speram sa avem cel putin 3-4 furnizor de lichiditate pentru a majora numarul contractelor incheiate”, a precizat Ancuta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri