Legea actuala a pietei de capital este intr-o anumita masura depasita si trebuie ridicata la standardele cerute de directivele europene, sustin actorii pietei de capital prezentati la conferinta "Perspective privind modificarea legii pietei de capital", organizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si casa de avocatura “Dutescu si Asociatii”.
“Vrem sa avem in acest an un proiect de lege a pietei de capital care sa fie incontestabila si vrem sa avem un cadru de norme juridice care sa intruneasca acordul tuturor institutiilor, al reprezentantilor conducerii tarii, care mai apoi sa duca la adoptarea unui cadru legislativ care sa atraga investitiile de care avem nevoie in aceasta perioada”, a declarat avocatul Cristian Dutescu.

Gabriela Anghelache, presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, a explicat ca de la intrarea in bigoare a actualei legi a pietei de capital au aparut la nivel european numeroase ordonante si decizii care nu au fost integrate in legislatia romaneasca. Astfel, este nevoie de o imbunatatire a legislatiei actuale, pentru a contribui la dezvoltarea pietei si stimularea economiei.

“Modificarile ultimei legi a pietei au adus doar schimbari fine ale legii anterioare. In acest moment o noua legislatie trebuie sa apropie realitatea cu natura juridica in spiritual directivelor europene. Trebuie sa facem o transpunere inteleapta a directivelor europene in piata locala dar nu trebuie sa avem o suprareglementare deoarece aceasta omoara piata”, a declarat presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache.

Astfel, la conferinta s-a discutat crearea unui grup de lucru cu membrii din CNVM, BVB, avocati specializati si alti actori ai pietei, pentru imbunatatirea legislatiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri