“Vrem sa avem in acest an un proiect de lege a pietei de capital care sa fie incontestabila si vrem sa avem un cadru de norme juridice care sa intruneasca acordul tuturor institutiilor, al reprezentantilor conducerii tarii, care mai apoi sa duca la adoptarea unui cadru legislativ care sa atraga investitiile de care avem nevoie in aceasta perioada”, a declarat avocatul Cristian Dutescu.

Gabriela Anghelache, presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, a explicat ca de la intrarea in bigoare a actualei legi a pietei de capital au aparut la nivel european numeroase ordonante si decizii care nu au fost integrate in legislatia romaneasca. Astfel, este nevoie de o imbunatatire a legislatiei actuale, pentru a contribui la dezvoltarea pietei si stimularea economiei.

“Modificarile ultimei legi a pietei au adus doar schimbari fine ale legii anterioare. In acest moment o noua legislatie trebuie sa apropie realitatea cu natura juridica in spiritual directivelor europene. Trebuie sa facem o transpunere inteleapta a directivelor europene in piata locala dar nu trebuie sa avem o suprareglementare deoarece aceasta omoara piata”, a declarat presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache.

Astfel, la conferinta s-a discutat crearea unui grup de lucru cu membrii din CNVM, BVB, avocati specializati si alti actori ai pietei, pentru imbunatatirea legislatiei.