In conditiile unor incertitudini cu privire la evolutia economiei mondiale si a pietelor internationale de capital, precum si a unor riscuri din plan intern (bugetar, politic, social), analistul Target Capital recomanda o atitudine prudenta in luarea deciziilor de investitie in titlurile SIF2 Moldova.
Pretul tinta pentru urmatoarele 12 luni pentru cotatiile SIF2, stabilit prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF, comparativa si alternativa, este 1,39 lei.

Andrei Radulescu, autorul raportului de analiza mentioneaza doua scenario alternative. In cazul unui climat macro-bursier international si intern nefavorabil in perioada urmatoare, titlurile SIF2 ar putea scadea pana la 0,84 lei (cu etapa intermediara la 0,97 lei);

In cazul unei ameliorari semnificative a climatului macro-bursier international si intern in perioada urmatoare, titlurile SIF2 ar putea creste pana la 2,22 lei (cu etape intermediare la 1,33 lei, 1,81 lei, 1,87 lei, respectiv 1,95 lei).

“ Avand in vedere ca in urmatoarele 12 luni am putea asista la o imbinare a celor doua scenarii, recomandam mentinerea titlurilor SIF2”, se arata in raportul de analiza.

Activele totale ale SIF Moldova au crescut de la 399 milioane lei in 2006 la 518 milioane lei in 2009. La sfarsitul primului semestru volumul activelor ajunsese la 534 milioane lei.

Pentru analiza comparativa s-au comparat societatile de investitii financiare listate la Bursa de Valori Bucuresti (SIF1, SIF3, SIF4, SIF5).
“Din punct de vedere al indicatorului PER, SIF Moldova este subevaluata raportat la companiile analizate (prezinta un PER de 8,3 – inferior mediei de 14,6 a celorlalte SIFuri). Pe de alta parte, compania este supraevaluata din punct de vedere al indicatorului P/BV (nivel de 1,3 – superior mediei de 1 a celorlalte SIF-uri)”, se mai arata in raportul de analiza.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri