Unitatile de fond iFond Financial au debutat la Bursa de Valori Bucuresti cu un pret de 220 lei/unitate, valoarea nominala fiind de 200 de lei.

Pe parcursul sedintei au transferate circa 788 de unitati, in 77 de tranzactii, avand o valoare toala de 178 mii lei. Pretul maxim a fost de 236 lei, pe parcursul sedintei, media fiind de 226 lei.

Andreea Gheorghe, directorul adjunct al Intercapital Investment Management, administratorul fondului iFond Financial, a declarat in conferinta de lansare la tranzactionare a unitatilor, ca la oferta au subscris 351 de investitori, aceasta fiind suprasubscrisa cu peste 400%.

Oferta iFond a debutat la bursa pe 22 iulie, listarea fiind facuta doua luni mai tarziu. Razvan Pasol, managerul Intercapiotal Invest, a explicat ca lucrurile s-au miscat repede atat prin prisma experientei in aceasta zona dar si datorita faptului ca si emitentul si intermediarul provin din acelasi grup financiar.

Oferta publica initiala a fondului iFond Financial Romania, derulata in perioada 22 iulie - 11 august, s-a incheiat cu succes, valoarea finala a subscrierilor reprezentand 404,5% din valoarea initiala oferita.

iFond Financial isi propune sa plaseze 50% din active in actiunile Fondului Proprietatea.

Diferenta pana la 100% din activul iFond Financial Romania este investita in emitenti din sectorul financiar: actiunile celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF), actiunile Bursei de Valori Bucuresti si ale Sibex, actiuni bancare tranzactionate pe piata de capital din Romania.

Citeste si: Planul de bataie al SAI-ului Intercapital: Miza pe risc si ochii pe Fondul Proprietatea


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si