Gheorghe Blidaru, Teodor Buzatu, Margareta Racovita si Vasile Salapa sunt administratorii sanctionati.

Comisia a dispus, pe 19 iulie, covocarea AGA pentru a stabili daca este oportun ca Dinel Staicu sa ramana la conducerea societatii, dupa ce acesta a fost condamnat la patru ani de inchisoare.

Insa, administratorii SIF 5 au refuzat convocarea actionarilor, motivand ca aceasta discutie a fost prezentata actionarilor, acestia alegandu-i ca administratori pe Dinel Staicu si Carmen Ioana Popescu, cu toate ca erau cunoscute litigiile lor.

Citeste si:

Judecatoria Sectorului 4 i-a condamnat in iunie pe Staicu si pe fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor Ion Popescu la cate patru ani de inchisoare cu executare si la plata a peste opt milioane de lei, intr-un dosar privind o frauda de cinci milioane de euro. In urma condamnarii CNVM l-a suspendat pentru doua saptamani pe Staicu de la conducerea SIF Oltenia, iar acesta si-a luat concediu pentru doua luni.

Staicu a facut contestatie la sanctiunea CNVM, sustinand ca decizia instantei nu este definitiva, si ca a atacat-o cu apel. Comisia a respins insa contestatia, pe motiv ca, in urma sanctiunii penale impuse de instanta, Staicu nu mai indeplineste toate conditiile de eligibilitate obligatorii pentru exercitarea functiilor de membru al consiliului de administratie si conducator al unei societati de investitii financiare.