Patru membri ai Consiliului de Administratie al SIF 5 Oltenia au fost amendati cu cate 2.000 de lei de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, pe motiv ca nu au dispus convocarea Adunarii Generale a Actionarilor, pentru discutarea mentinerii lui Dinel Staicu in functie de presedinte, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Gheorghe Blidaru, Teodor Buzatu, Margareta Racovita si Vasile Salapa sunt administratorii sanctionati.

Comisia a dispus, pe 19 iulie, covocarea AGA pentru a stabili daca este oportun ca Dinel Staicu sa ramana la conducerea societatii, dupa ce acesta a fost condamnat la patru ani de inchisoare.

Insa, administratorii SIF 5 au refuzat convocarea actionarilor, motivand ca aceasta discutie a fost prezentata actionarilor, acestia alegandu-i ca administratori pe Dinel Staicu si Carmen Ioana Popescu, cu toate ca erau cunoscute litigiile lor.

Judecatoria Sectorului 4 i-a condamnat in iunie pe Staicu si pe fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor Ion Popescu la cate patru ani de inchisoare cu executare si la plata a peste opt milioane de lei, intr-un dosar privind o frauda de cinci milioane de euro. In urma condamnarii CNVM l-a suspendat pentru doua saptamani pe Staicu de la conducerea SIF Oltenia, iar acesta si-a luat concediu pentru doua luni.

Staicu a facut contestatie la sanctiunea CNVM, sustinand ca decizia instantei nu este definitiva, si ca a atacat-o cu apel. Comisia a respins insa contestatia, pe motiv ca, in urma sanctiunii penale impuse de instanta, Staicu nu mai indeplineste toate conditiile de eligibilitate obligatorii pentru exercitarea functiilor de membru al consiliului de administratie si conducator al unei societati de investitii financiare.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri