Indicele industrial Dow Jones a scazut cu 0,7%, iar Standard & Poor's 500 si Nasdaq au coborat 0,8% si, respectiv, 0,3%. Indicii au variat foarte putin in timpul sesiunii, caracterizata de un rulaj foarte redus.

Indicele S&P pentru companii financiare a pierdut 2% din valoare. In sectorul companiilor de asigurari, actiunile MetLife au coborat cu 3,9%, iar titlurile Principal Financial Group au scazut cu 3,7%. Actiunile McDonald's au pierdut 0,7% din valoare.

La polul opus, titlurile Nvidia au avansat cu 2%, iar cele ale producatorului de software Red Hat au urcat cu 9%, dupa ce compania a raportat venituri peste asteptarile investitorilor.

"Slabiciunile de pe piata imobiliara si cea a muncii influenteaza negativ evolutia actiunilor", a afirmat Len Blum, analist la Westwood Capital.
Departamentul Muncii a anuntat, spre surprinderea analistilor, majorarea numarului de solicitari de ajutoare de somaj cu 12.000, la 465.000, dupa doua saptamani de scadere, semn ca problemele de pe piata americana a muncii nu au fost inca rezolvate.