Participatia Ministerului Finantelor Publice (MFP) la capitalul social al Fondului Proprietatea (FP) a scazut la 44,7% la finele lunii septembrie, dupa ce in august statul a pierdut majoritatea, in principal din cauza anularii actiunilor neplatite de MFP, respectiv 482,94 milioane titluri.

Conform celor mai recente date obtinute de la Depozitarul Central, capitalul social subscris si varsat al Fondului Proprietatea era la 22 septembrie de 13,77 miliarde de lei, detinut de 4.437 de actionari, informeaza Mediafax.

Ministerul Finantelor mai are in portofoliu 6,16 miliarde de actiuni, in timp ce persoanele fizice controleaza 5,39 miliarde de actiuni, ceea ce reprezinta 39,15% din capitalul social. Restul actiunilor, reprezentand 16,13% din capital, sunt detinute de companii.

La inceputul lunii august, a intrat in vigoare decizia Consiliului de Su¬pra¬veghere al Fon¬dului Proprietatea de reducere a capitalului social al FP de la 14,2 miliarde de lei la 13,7 miliarde de lei, prin anularea actiunilor reprezentand capitalul social subscris si nevarsat al Ministerului Finantelor.

Cel mai recent raport privind structura intregului actionariat FP a fost publicat la 29 iulie, cand Ministerul Finantelor figura cu 7,5 miliarde de actiuni, echivalentul a 52,8% din capitalul Fondului. Astfel, in aproape doua luni, participatia MFP a scazut cu peste opt puncte procentuale.

Actionarii FP au aprobat la inceputul lunii septembrie numirea companiei Franklin Templeton Investment Management ca administrator unic al fondului. Franklin Templeton va prelua administrarea fondului dupa publicarea deciziilor AGA in Monitorul Oficial.

AGA istorica la Fondul Proprietatea: Un administrator puternic, dividende si listare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri