Emiratul Qatar va investi 5 mld. euro in Grecia

Guvernul de la Atena si autoritatile din Qatar au incheiat un acord care prevede investitii de cinci miliarde de euro din partea emiratului in special in turismul elen si energia regenerabila, transmite AFP.

Acordul, care nu mentioneaza proiecte concrete, a fost semnat la New York de catre ministrul grec pentru Investitii, Haris Pampoukis, si directorul autoritatii pentru investitii din Qatar, in prezenta premierului elen Georges Papandreou si a emirului Hamad ben Khalifa Al-Thani, conform Mediafax.

Proiectele, care vor include investitii si in transporturi si infrastructura imobiliara din Grecia, vor fi stabilite concret lunile urmatoare.

"Nu este vorba nici despre crearea unui Las Vegas, nici de constructia unor cazinouri", potrivit purtatorului de cuvant al guvernului elen, Georges Petalotis, in urma rezervelor exprimate de presa din Grecia.

Aflata intr-o grava criza financiara si economica, Grecia a intensificat in ultimele luni contactele cu investitorii straini, in special cu cei arabi si chinezi, pentru atragerea de capital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri