Update: Franklin Templeton a anuntat astazi, printr-un comunicat, ca va prelua oficial mandatul de administrare a Fondului Proprietatea, ca urmare a publicarii deciziilor din AGA in Monitorul Oficial.

“Suntem enorm de multumiti sa vedem preluarea oficiala a acestui mandae si vrem sa multumim tuturor actionarilor, Guvernului Romaniei si publicului, pentru increderea si suportul acordat. Nu doar actionarii Fondului Proprietatea vor beneficia de administrarea profesionista. Acest mandate va ajuta la atragerea de mari investitori straini in piata romaneasca”, a declarat Mark Mobius, presedintele executiv al Templeton.

David Smart, seful diviziei de fonduri suverane din cadrul Franklin Templeton a declarat ca preluarea mandatului prespune angajamentul de crestere a profilului Romaniei si al FP, cu investitori importanti din intreaga lume, incluzand fonduri suverane, printr-o cale de a oferi expunere pe aceasta piata subevaluata.

"Acest lucru reflecta compozitia portofoliului Fondului si permite o diversificare semnificativa pe piata romaneasca, dominata in present de titlurile bancare”, a mai spus Smart.

Pe data de 6 septembrie, actionarii FP au aprobat numirea companiei Franklin Templeton Investment Management ca administrator unic al fondului.

Citeste si:

In aceeasi Adunare, actionatii au decis ca fondul va fi condus de Franklin Templeton impreuna cu un comitet al reprezentantilor.

De asemenea, durata de viata a fondului a fost aprobata sa fie modificata de la 10 ani la nelimitat.

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat, in unanimitate, listarea la Bursa de Valori Bucuresti. De asemenea, actionarii si-au dat acordul ca aceste titluri sa fie listate si pe alte piete internationale.

Distribuirea dividendelor pentru profitul din 2008 si 2009 a fost aprobata cu 99,97% din voturi, urmand sa inceapa din 11 octombrie. Valoarea totala a dividendelor este de 1,12 miliarde lei.

Citeste si AGA istorica la Fondul Proprietatea: Un administrator puternic, dividende si listare