Franklin Templeton Investment Limited a devenit oficial unicul administrator al Fondului Proprietatea (FP), dupa ce hotararile din Adunarea Generala a Actionarilor de la inceputul lunii septembrie au fost publicate in Monitorul Oficial.
Update: Franklin Templeton a anuntat astazi, printr-un comunicat, ca va prelua oficial mandatul de administrare a Fondului Proprietatea, ca urmare a publicarii deciziilor din AGA in Monitorul Oficial.

“Suntem enorm de multumiti sa vedem preluarea oficiala a acestui mandae si vrem sa multumim tuturor actionarilor, Guvernului Romaniei si publicului, pentru increderea si suportul acordat. Nu doar actionarii Fondului Proprietatea vor beneficia de administrarea profesionista. Acest mandate va ajuta la atragerea de mari investitori straini in piata romaneasca”, a declarat Mark Mobius, presedintele executiv al Templeton.

David Smart, seful diviziei de fonduri suverane din cadrul Franklin Templeton a declarat ca preluarea mandatului prespune angajamentul de crestere a profilului Romaniei si al FP, cu investitori importanti din intreaga lume, incluzand fonduri suverane, printr-o cale de a oferi expunere pe aceasta piata subevaluata.

"Acest lucru reflecta compozitia portofoliului Fondului si permite o diversificare semnificativa pe piata romaneasca, dominata in present de titlurile bancare”, a mai spus Smart.

Pe data de 6 septembrie, actionarii FP au aprobat numirea companiei Franklin Templeton Investment Management ca administrator unic al fondului.

In aceeasi Adunare, actionatii au decis ca fondul va fi condus de Franklin Templeton impreuna cu un comitet al reprezentantilor.

De asemenea, durata de viata a fondului a fost aprobata sa fie modificata de la 10 ani la nelimitat.

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat, in unanimitate, listarea la Bursa de Valori Bucuresti. De asemenea, actionarii si-au dat acordul ca aceste titluri sa fie listate si pe alte piete internationale.

Distribuirea dividendelor pentru profitul din 2008 si 2009 a fost aprobata cu 99,97% din voturi, urmand sa inceapa din 11 octombrie. Valoarea totala a dividendelor este de 1,12 miliarde lei.

Citeste si AGA istorica la Fondul Proprietatea: Un administrator puternic, dividende si listare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri