De asemenea, Sibex va lansa si contractul cu optiuni pe derivatele BVB, ce va avea simbolul OPDEBVB.

Recent, Bursa de Valori Bucuresti a informat faptul ca are in plan lansarea unor noi tipuri de derivate, printre care si cele pe propriile actiuni.

Bursa sibiana a primit avizul astazi Comisie Nationale a Valorilor Mobiliare (BVB) pentru aceste instrumente financiare.

Noul contract futures cu simbolul DEBVB va avea scadente de 3 si 6 luni. Astfel, primele doua scadente pe care contractul DEBVB va fi disponibil sunt decembrie 2010 si martie 2011. Pentru fiecare scadenta, prima zi de tranzactionare este cu sase luni inainte.

Citeste si:

Marimea obiectului contractului este de 100 de actiuni BVB, cotatia este in lei/actiune, pasul de tranzactionare fiind de 0,1 lei/contract.

Data scadentei este cea de a treia zi de vineri din luna de scadenta. Daca a treia zi de vineri din luna de scadenta nu este zi lucratoare, data scadentei va fi ultima zi lucratoare dinaintea celei de-a treia zi de vineri din luna de scadenta.

Pentru optiunile OPDEBVB, marimea obiectului contractului este un contract futures DEBVB, cotatia primei este in lei/actiune, iar scadentele vor fi de asemenea de trei si sase luni.