Analistii Erste Group ofera un pret-tinta de 0,38 lei/actiune pentru actiunile OMV Petrom (SNP), in urcare cu 19% fata de recomandarea anterioara de 0,32 lei, potrivit unui raport de analiza.
Astfel, pretul-tinta este mai mare cu 14,4% decat ultima cotatie din piata, de 0,332 lei.

“Cu aceasta crestere si un mediu favorabil pentru echipamentele upstream, avem incredere in recomandarea noastra de acumulare. Cresterea pretului tinta a fost determinata de o revizuire a estimarilor noastre. Romania intentioneaza sa lichideze participatia sa de 9,8% in compania Petrom prin vanzare pe bursa, incurajand astfel libera tranzactionare a actiunilor”, afirma specialistii Erste.

Desi, dupa incheierea tranzactiei de vanzare a participatiei detinute de catre stat exista o mare probabilitate de majorare a capitalului cu 600 mil. euro in 2011, Erste nu include aceasta operatiune in estimari, deoarece nu este inca definitivata.

Pe de alta parte, Erste a redus pretul-tinta pentru titlurile OMV, actionarul majoritar al Petrom, de la 39 euro la 36,5 euro si mentine recomandarea de cumparare.

“Chiar daca actiunile OMV nu se bucura de atentia pe care o merita, suntem convinsi ca aceasta compaie va continua sa inregistreze aceleasi performante solide”, se mai arata in raportul de analiza.

Analistii se asteapta ca pretul titeiului sa creasca, in conditiile in care in urmatoarele 12 luni a fluctuat intr-un interval de pret de 64-87 dolari/baril.

“Estimam o medie a pretului petrolului de 79,8 dolari/baril pentru sfarsitul anului 2010, urmand sa creasca la 86,8 dolari/baril la sfarsitul anului 2011 si la 102,6 dolari pe termen lung (finalul lui 2015)”, precizeaza Thomas Unger, analist al sectorului petrolului si gazelor in cadrul Erste Group.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri