Bursa din Sibiu a anuntat ca la finalul perioadei de tranzactionare a drepturilor de preferinta emise, investitorii au tranzactionat 3,79 milioane de instrumente.

Tranzactiile au fost efectuate la un pret mediu de 0,21 lei/drept. La doua drepturi de preferinta detinute, se poate subscrie o actiune Sibex in procesul de majorare a capitalului social al Bursei din Sibiu.

Astfel, cei care au achizitionat drepturile de preferinta SBX vor subscrie 1,9 milioane de actiuni, reprezentand 8,5% din capitalul social existent si 5,6% din capitalul social de la finalul majorarii.

“Interesul pentru drepturile de preferinta Sibex a fost unul bun, si a antrenat dupa sine si crestea intensitatii tranzactiilor cu actiuni Sibex, numarul titlurilor transferate ajungand in septembrie la circa 1,6 milioane, dublu fata de media tranzactionata a actiunilor bursei sibiene in primele opt luni ale anului. Cred ca tranzactionarea drepturilor de preferinta le-a oferit investitorilor Sibex oportunitatea de a valorifica in bani dreptul de subscriere, in cazul lipsei fondurilor pentru participarea la majorarea capitalului social. Totodata, suntem siguri ca actionarii care nu si-au vandut drepturile vor subscrie la majorarea capitalului social intr-un procent semnificativ”, a declarat Teodor Ancuta (foto), presedintele Bursei sibiene.

Dupa incheierea perioadei de tranzactionare a drepturilor de preferinta, actionarii au dreptul ca in 30 de zile sa subscrie actiunile nou emise (una la doua detinute). Subscrierea va putea fi exercitata intre 6 octombrie - 4 noiembrie.

Sibex deruleaza o majorare de capital cu suma de 11,3 milioane lei la 33,9 milioane lei, prin aport de numerar din partea actionarilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si