Raiffeisen Capital & Investment a majorat cu 4% pretul tinta al actiunilor Transelectrica (TEL) pentru 12 luni, la 19,3 lei, decizia reflectand estimari mai mari decat cele anterioare legate de cantitatea de energie transportata, si a mentinut la "hold" (pastreaza) recomandarea pentru investitori.
"Pretul tinta pentru 12 luni, de 19,3 lei, este cu 4% peste cel indicat anterior, deoarece anticipam cantitati de energie transportata mai mare decat am estimat anterior. Pretul tinta este peste pretul curent si ne incurajeaza sa mentinem la hold recomandarea", se arata intr-un comunicat al Raiffeisen Capital & Investment, potrivit Mediafax.

Pentru anul acesta, banca a revizuit de la 51,2 TWh (proiectie prevazuta in raportul anterior, de la sfarsitul lunii iulie) la 52 de TWh estimarea privind cantitatea de energie transportata de Transelectrica anul acesta, ceea ce reprezinta o scadere de 0,5% comparativ cu 2009. Cantitatea ar urma sa urce cu 2% in 2011 si cu 3% in urmatorii doi ani.

Raiffeisen a redus, totodata, estimarea legata de cheltuielile de intretinere de la 175 de milioane de lei la 150 de milioane de lei. Banca apreciaza ca, incepand cu 2011, costurile de intretinere vor reveni la nivelurile anilor anteriori, de aproximativ 170 de milioane de lei.

"Continuam sa presupunem ca autoritatea de reglementare va continua sa ajusteze doar partial tarifele, in incercarea se a mentine scazute preturile", mentioneaza raportul. Raiffeisen anticipeaza ca tarifele vor fi majorate cu 7% in 2011 si 2012.

Banca a imbunatatit proiectia privind pierderile Transelectrica din acest an, de la 38,4 milioane de lei la 18,4 milioane de lei. Raportul prevede, totodata, un profit net de 58,5 milioane de lei pentru 2011, mai mic decat cel anticipat anterior, de 61,2 milioane de lei.

Institutia a ridicat de la 98,8 milioane de lei la 101,1 milioane de lei estimarea referitoare la profitul din 2012.

In privinta veniturilor din transport, estimarile au fost majorate pentru 2010 (de la 862 de milioane de lei la 884 milioane de lei) si pentru 2012 (de la 950 milioane de lei la 965 milioane de lei). Proiectia a fost diminuata, insa, pentru 2011, de la 950 de milioane de lei la 965 milioane de lei.

Transelectrica este operatorul sistemului national de transport al electricitatii, fiind controlat de stat prin Ministerul Economiei, care detine 73,68% din actiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,49% din titluri.

Actiunile companiei erau cotate la 18,4 lei, la ora 12:59, in scadere cu 3,16%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri