BCR va intra in actionariatul Oltchim

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) a anuntat ca BCR a decis sa devina actionar al companiei prin conversia in actiuni a unei parti din creditul actual, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Compania are o linie de credit de 72,47 milioane euro la BCR contractata in 2009.

Ca principal creditor, BCR a dorit sa verifice daca strategia de dezvoltare a Oltchim este corecta si viabila si a angajat firma de consultanta Roland Berger Strategy Consultants.

“In urma analizei facute de acest consultant, s-a confirmat ca, dupa implementarea strategiei propuse de Oltchim, activitatea societatii se va redresa si compania va genera profit. BCR a acceptat concluziile acestui studiu si a decis sa devina actionar al Oltchim prin conversia in actiuni a unei parti din creditul actual acordat societatii”, se arata in comunicat.

Conversia se va realiza in procesul de majorare a capitalului social ce se va demara imediat dupa aprobarea acestei masuri de catre Comisia Europeana.

Combinatul din Ramnicu Valcea a inregistrat, in primele sase luni ale anului, o cifra de afaceri de 541,4 milioane de lei, si pierderi cu peste 50% mai mari fata de aceeasi perioada a lui 2009.

Oltchim are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat in 343 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Compania este controlata de stat, care detine prin Ministerul Economiei 54,79% din titluri, in timp ce grupul PCC are aproape 12,16% din actiuni.

Capitalizarea bursiera este de 70,66 milioane lei (16,54 mil. euro), conform ultimului pret de 0,206 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri