Actionarii Banca Comerciala Carpatica (BCC) au aprobat sambata majorarea capitalului social cu 63,5 milioane lei, la 342,45 milioane lei, prin aport de numerar din partea actionarilor, si au ales doi noi membri ai Consiliului de Supraveghere, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital.
Astfel, cei doi noi membri ai Consiliului de Supraveghere (CS) al BCC sunt Ioan Trenca, profesor la Universitatea Babes Bolyai, si Mihai Baco, avocat si consilier PD-L.

Alte patru persoane au fost inscrise in lupta pentru cele doua locuri disponibile in CS al bancii, respectiv Dorel Viorel Cotet, director sucursala CEC Bank Cluj-Napoca, Dumitru Beze, presedintele Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), si economistii Silviu Popa si Stefan Dan Costei.

Consiliul de Supraveghere al BCC trebuie sa aiba cinci membri si, in prezent, este compus din trei persoane, respectiv cel mai mare actionar al bancii, Ilie Carabulea, si alte doua persoane, Doina Toader si Nicolae Petria.

In cadrul operatiunii de majorare a capitalului, BCC va oferi spre subscriere 635 milioane de titluri noi, la o valoare nominala de 0,1 lei. Astfel, la fiecare actiune veche un actionar poate subscrie 0,2276 titluri noi.

Administratorii mentionau in convocator ca motivul majorarii consta in capitalizarea bancii pentru a asigura o rezistenta mai buna la socurile macroeconomice si sistemice si pentru a sustine liniile de afaceri ale bancii.

Alaturi de omul de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza 37,93% din capital, in actionariatul Bancii Carpatica se afla, printre altii, persoanele fizice Antonio Gian Olivo - 6,84%, Lucio Olivo - 8,24%, Alin Albu - 8,21% si Atlassib – 4,17%.

Actionarii institutiei de credit au subscris in luna mai titluri in valoare de 50,87 milioane de lei, astfel ca BCC si-a majorat capitalul la 278,95 milioane de lei. Unul dintre partenerii de afaceri ai lui Ilie Carabulea, Corneliu Tanase, si-a majorat pachetul detinut la 10,3%, in urma exercitarii dreptului de preferinta.

BCC a inregistrat in primele noua luni ale anului un profit operational de 53,56 milioane de lei, de 3,5 ori mai mare decat cel obtinut in perioada similara a anului trecut, de 15 milioane de lei.

Banca estimeaza ca va inregistra in acest an pierderi de 94,63 milioane lei, de 4,4 ori mai mari fata de rezultatul negativ de anul trecut, de 21,11 milioane lei.

BCC detine o retea de 172 de unitati, formata din 54 de sucursale si 118 agentii, din care 22 in Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri