Strainii dau un semnal bun pentru Bursa: Cumpara in septembrie actiuni de 18 mil. euro

Investitorii straini au redevenit cumparatori neti la Bursa de Valori Bucuresti, dupa doua luni consecutive in care bilantul a fost unul negativ.

In septembrie, nerezidentii au realizat achizitii nete de actiuni de 79,17 milioane lei (18,6 mil. euro), valoarea schimburilor fiind de 13 ori mai mare decat cea din luna precedenta, potrivit statisticilor publicate pe site-ul BVB.

“Poate fi un semnal bun reintrarea strainilor la cumparare la BVB, dar daca se va continua neintrerupt. Totusi o luna de influx de capital strain nu a miscat preturile si ne aflam la aceleasi nivele ca la inceputul lunii septembrie, insa acest lucru ar putea fi un argument pentru spargerea de trend”, a declarat Andrei Ciubotaru, seful departamentului de brokeraj in cadrul Tradeville.

Dintre nerezidenti, investitorii institutionali au cumparat titluri de 80,2 milioane lei, in timp ce persoanele fizice au vandut actiuni de 1,03 milioane lei.

Pe de alta parte, investitorii locali au realizat vanzari nete de 79,63 milioane lei (18,7 mil. euro), valoare de 19 ori mai mare decat in august.

Cea mai mare parte din vanzari a fost facuta de investitorii institutionali, de 45,53 milioane lei. Investitorii de retail au vandut actiuni de 34,09 milioane lei.

Conturile agregate au avut si septembrie un bilant pozitiv, de 460.000 lei, insa suma tranzactionata s-a comprimat de 4 ori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri