Indicele Nikkei, al bursei de la Tokyo, a inchis sedinta de tranzactionare de marti in scadere cu 2,1%, dupa ce yenul s-a apreciat la un nou maxim al ultimilor 15 ani in raport cu dolarul, informeaza Mediafax. De asemenea, bursa de la New York a inchis luni in stagnare, pe cel mai redus rulaj din acest an, pe fondul prudentei investitorilor inainte de rezultatele financiare ale Intel, JPMorgan Chase si General Electric, care vor fi prezentate in urmatoarele zile.
Actiunile de la bursa din Tokyo au crescut la debutul sesiunii de marti, insa au inceput sa scada in conditiile in care investitorii asteapta sa vada daca autoritatile nipone vor interveni pe piata valutara pentru a limita aprecierea yenului. Bursa japoneza a fost inchisa luni, din cauza unei sarbatori publice.

Titlurile Fast Retailing au pierdut 9% din valoare, dupa ce compania a anuntat estimari financiare surprinzator de slabe.

Pe de alta parte, bursa de la New York a inchis luni in stagnare, pe cel mai redus rulaj din acest an

Wall Street a absorbit deja asteptarile ridicate ca Federal Reserve sa intervina din nou cu bani "proaspeti" pe piete pentru a sprijini revenirea economiei, astfel ca investitorii se concentreaza pe rezultatele companiilor din trimestrul al treilea.

Bursa americana va reactiona la rapoartele companiilor incepand de marti, cand vor fi anuntate rezultatele Intel, cel mai mare producator de microprocesoare din lume. Performantele Intel reprezinta un bun indicator pentru situatia din sectorul IT.

Sezonul rezultatelor financiare a inceput in SUA saptamana trecuta, cu cifre peste estimari anuntate de producatorul de aluminiu Alcoa, iar analistii considera ca bursa de la New York si-ar putea continua raliul din ultimele saptamani daca profiturile companiilor vor continua sa surprinda placut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri