KD Capital Management va iesi din piata romaneasca

Dupa ce incercarea de vanzare a KD Capital Management a fost respinsa de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, actionarii SSIF-ului au decis retragerea autorizatiei de functionare.

Informatia a fost confirmata de Maria Marinescu, director executiv si presedinte al Consiliului de Administratie al SSIF-ului.

“KD Capital Management isi va retrage autorizatia de functionare. Probabil ca printre motive se numara si scaderea dramatica a rulajelor pe bursa, dar poate fi vorba si de o strategie regionala a grupului. A fost decizia actionarilor, iar eu nu sunt imputernicita sa dau mai multe detalii”, a declarat Maria Marinescu, pentru Wall-Street.

Momentul retragerii autorizatiei va fi decis de CNVM, dupa analizarea documentatiei ce urmeaza sa fie depusa.

La sfarsitul lunii aprilie, vanzarea actiunilor companiei de brokeraj KD Capital Management catre SC Capital Market Services a esuat, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a respins aceasta tranzactie. Motivele invocate de Comisie in decizie vizeaza faptul ca din documentele depuse la CNVM nu rezulta ca achizitorul ar putea sustine financiar investitia planificata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în pandemie
Setari Cookie-uri