Actiunile SIF Muntenia (SIF4) au cel mai mare potential de crestere, analistii RCI stabilind un pret tinta de 2,04 lei, de peste doua ori mai mare decat cea mai recenta cotatie de la bursa.

Titlurile SIF Transilvania (SIF3) prezinta un potential de crestere de 75%, pana la pretul tinta de 1,02 lei. In acelasi timo, actiunile SIF Banat-Crisana ar putea creste cu 67,5%, pentru a ajunge la cotatia de 1,91 lei.

Pentru actiunile SIF Moldova (SIF2), analistii RCI au stabilit un pret tinta de 1,83 lei, cu un potential de 52,5%. Titlurile SIF Oltenia (SIF5) ar putea creste cu aproape 37%, pana la 2,04 lei.

Citeste si:

"In afara de BCR, alte exceptii de la regula noastra in ceea ce priveste actiunile nelistate sunt mai multe companii din portofoliile SIF Banat-Crisana, SIF Transilvania si SIF Muntenia, la care am aplicat inca un discount de 50% la valorile raportate", se mentioneaza in raportul de analiza.

In opinia analistilor Raiffeisen majorarea pragului la SIF-uri ar putea fi decisa in Camera Deputatilor in al doilea trimestru al anului viitor, odata cu detensionarea situatiei politice.