Actionarii Somes Dej au aprobat majorarea capitalului cu 107,5 mil. lei

Actionarii Somes Dej au aprobat majorarea capitalului social al companiei cu maxim 107,5 milioane lei (25,1 mil. euro) prin aport de numerar, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Astfel, capitalul social se va majora de la 26,46 milioane lei la 133,96 milioane lei prin emiterea a 51,2 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 2,1 lei/actiune.

Majorarea se va face in urma unei subscrieri a drepturilor de preferinta pe o perioada de o luna de la publicarea hotararilor in Monitorul Oficial. Pentru fiecare titlu detinut actionarii vor putea subscrie 4 actiuni noi la pretul de 2,1 lei/actiune noua.

Actiunile noi ramase nesubscrise vor fi vandute printr-o oferta publica primara intermediata de casa de brokeraj Estinvest Focsani. Pretul de vanzare al actiunilor noi va fi de 2,2 lei.

Daca ulterior ofertei primare actiunile nu vor fi subscrise integral, capitalul social se va majora in cuantumul subscrierilor realizate.

Producatorul de celuloza si hartie a inregistrat in primul semestru al anului pierderi de 11,2 milioane lei, in crestere de aproape patru ori comparativ cu perioada similara din 2009.

Somes face parte din grupul Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceri Stefan Vuza.

Potrivit celor mai recente raportari, firma A1 Impex, membra a SCR, controleaza 62,6% din actiunile Somes, in timp ce SIF Banat-Crisana (SIF1) are 13,11% din titluri.

In prezent, compania are un capital social de 26,46 milioane lei, impartit in 12,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,1 lei.

Capitalizarea societatii este de 25,2 milioane lei (5,9 mil. euro), conform ultimului pret de 2 lei/actiune. Somes se tranzactioneaza la categoria Nelistate a Bursei de Valori Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri