Conducerea Avicola Brasov (AVLE) convoaca o adunare extraordinara in care actionarii sa isi exprime opinia privind decizia din 18 august de delistare a societatii, potrivit unui comunicat remis pietei Rasdaq.

In august, actionarii Avicola Brasov (AVLE) au aprobat cu 38% din voturi retragerea de la tranzactionare a companiei si dobandirea caracterului de societate pe actiuni de tip inchis.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis anterior acestei aprobarii ca actiunile nu pot fi delistate, dupa ce Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) a semnalat faptul ca operatiunea nu respecta toate cerintele reglementarilor privind retragerea de la tranzactionare, deoarece nu sunt indeplite conditiile referitoare la numarul de tranzactii si nici la procentajul din totalul actiunilor transferate in ultimul an.

In 12 septembrie, in cadrul sectiunii de comunicate a Avicola Brasov a fost publicata cererea necesara pentru retragerea actionarilor din societate.

“Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital isi manifesta dezamagirea de modul in care Bursa de Valori Bucuresti alege sa trateze investitorii si sa disemineze informatii primite de la emitenti , informatii care nu numai ca induc in eroare atat actionarii cat si potentialii investitori, dar si incalc reglementarile in vigoare”, se arata intr-un comunicat al AIPC privind publicarea cererii de retragere din societate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
10 motive pentru a-ti aduce afacerea pe bursa