De asemenea, Comisia dispune ca actiunile care se vor tranzactiona pe un sistem alternativ de tranzactionare trebuie inregistrate obligatoriu la arbitrul pietei de capital.

Aceste modificari s-au realizat in urma unor solicitati trimise de Bursa de Valori Bucuresti in luna august a acestui an.

In urma unei conferinte de la finalul lunii septembrie organizata de CNVM, impreuna cu casa de avocatura Dutescu&Parteners, Stere Farmache, presedinte BVB a afirmat ca retragere de la tranzactionare a companiilor care nu isi platesc taxele si comisioanele si nu indeplinesc regulile de mentinere la cota pietei ar trebui transferate pe ATS.

Citeste si:

Insa el mentiona la acea data ca acest transfer pe sistemul alternativ de tranzactionare nu se poate face fara acordul emitentului, potrivit legislatiei in vigoare.

In urma acestei decizii a CNVM companiile vor putea fi mutate pe ATS-ul Bursei, CAN, fara a mai fii nevoie ca societatea emitenta sa isi dea acordul. In septembrie, Bursa de Valori a trimis mai multe adrese companiilor de pe Rasdaq in care propunea transferul acestora pe sistemul alternativ de tranzactionare.

Cititi si Statutul Rasdaq creeaza noi controverse, pe axa investitori – BVB – CNVM