Fondul de investitii Broadhurst Investment Limited este nemultumit de lipsa de transparenta a Prodplast Bucuresti (simbol BVB: PPL) si a Prodplast Imobiliare (simbol Sibex: PPLI), a declarat Tiberiu Tomita, director de achizitii in cadrul NCH Advisors.
“Problema pe care Broadhurst o are cu Prodplast este lipsa de transparenta de care dau dovada cei care controleaza cele doua societati”, a precizat Tomita.

In 2008, Prodplast Bucuresti s-a divizat prin desprinderea partii imobiliare din patrimoniu si preluarea acesteia de Prodplast Imobiliare, care s-a consitutit ca urmare a divizarii. Actionarii care au aprobat impartirea companiei au facut-o conform prospectului de diviziune care preciza ca societatea rezultanta Prodplast Imobiliare se va lista pe o piata reglementata.

Intre timp, Prodplast Imobiliare s-a listat pe sistemul alternativ de tranzactionare al Bursei de la Sibiu.

“Noi nu ne dorim decat respectarea legii ceea ce inseamna aprobarea retragerii actionarilor din companiile rezultante si listarea Prodplast Imobiliare pe o piata reglementata si nu un ATS, unde se afla in prezent”, a afirmat avocatul Cristian Preda.

El a mai precizat ca tranzactionarea Prodplast Imobiliare pe un ATS nu se supune reglementarilor legislatiei pietei de capital, cum ar fi oferta publica de preluare si sanctionarea tranzactiilor realizate pe informatii privilegiate.

“Acestea sunt doar cateva probleme care au aparut din divizarea Prodplast. Daca Prodplast Imobiliare s-ar lista pe o piata reglementata nu ar mai exista asemenea riscuri”, sustine avocatul.

Cititi si Andrei Siminel insista cu retragerea din actionariatul Prodplast Bucuresti
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri