Societatea de brokeraj SSIF Broker (BRK) Cluj-Napoca a incheiat primele noua luni cu un profit de 6,32 milioane lei, cu 13,6% peste castigul net consemnat in aceeasi perioada din 2009, si cu active active nete in scadere cu 2,1% mai mici, de 77,96 milioane lei, conform Mediafax.
"Rezultatul inregistrat se datoreaza in mare parte tranzactiilor speculative pe actiunile lichide, dar ne-am marcat profit consistent si pe operatiunile de vanzare a actiunilor BVB. De asemenea, am reusit sa valorificam unele plasamente pe titluri mai putin lichide care au fost provizionate", a declarat Mihai Alexa, analist la SSIF Broker si membru in comitetul de administrare a portofoliului societatii.

Firma a consemnat in primele noua luni din 2009 un castig de 5,56 millioane lei, in timp ce activele nete se plasau la 79,63 milioane lei.

Lichiditatile totale ale casei de brokeraj s-au redus cu 28,7% in intervalul analizat din 2010, de la 19,04 milioane de lei la 13,56 milioane lei.

"In a doua parte a lunii septembrie am majorat expunerea pe principalele actiuni, in contextul in care am mizat pe o depasire a preturilor de rezistenta, dar si pe imbunatatirea climatului", a completat Alexa.

Valoarea portofoliului Broker era in crestere cu 4,1% mai fata de sfarsitul lunii septembrie 2009, de la 30,42 milioane de lei la 31,42 milioane de lei.

SSIF Broker se pozitiona pe locul 8 in topul brokerilor de la BVB dupa primele noua luni, realizat in functie de valoarea cumulata a tranzactiilor, cu operatiuni totale de 549,69 milioane lei, acoperind 3,59% din piata.

Castigul inregistrat in primele noua luni acopera in proportie de 78,5% profitul bugetat pentru intregul an, de 8,05 milioane lei. Totodata, pentru acest an, SSIF Broker estimeaza venituri totale de 48,77 milioane lei, de cinci ori peste nivelul raportat pentru 2009.

Actiunile SSIF Broker se tranzactionaeza luni dimineata un pret de 0,3160 lei, cotatie la care capitalizarea este de 91,5 milioane lei.

Potrivit datelor prezentate pe site-ul SSIF Broker, cel mai mare actionar al casei de brokeraj este Ioan Cartis, care detine 8,25% din titluri. In actionariat se mai regasesc firma de transport Intervalco Baia Mare, cu 5,21%, si SIF Muntenia, cu 5,11%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri