SIF Banat-Crisana si fondul RC2 si-au redus detinerea la Prodplast Imobiliare

SIF Banat-Crisana (SIF1) si fondul de investitii cipriot RC2 Limited si-au micsorat, respectiv lichidat, detinerile pe care le aveau in cadrul companiei Prodplast Imobiliare (simbol Sibex: PPL), potrivit raportarilor remise Bursei din Sibiu.

Fondul cipriot si-a vandut cele 1,44 milioane de actiuni, ce reprezinta 6,97%, la un pret de 4,01 lei, primind in schimb 5,8 milioane lei (1,36 mil. euro). Volumul si valoarea tranzactiei este egal cu achizitia pe care a facut-o SIF Oltenia (SIF5) in cadrul sedintei de tranzactionare de vineri.

De asemenea, SIF Banat-Crisana a renuntat la 746.126 de actiuni pentru 3,14 milioane lei. Astfel, participatia sa in cadrul Prodplast Imobiliare s-a redus de la 8,36% la 4,77%.

Conform raportarilor remise pietei, Tudor Ciurezu, directorul general Adjunct al SIF Oltenia si presedinte al Consiliului de Administratie al Prodplast Imobiliare, are o detinere de 18,37% din compania de real-estate.

Totodata, saptamana trecuta companiile detinute de omul de afaceri Florin Pogonaru, ECDL si Floreasca Development, au realizat achizitii de 3,1 milioane lei.

PPLI are un capital social de 20,77 milioane lei, impartit in 20,77 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Conform ultimei cotatii de 3,65 lei, compania are o valoare de piata de 75,82 milioane lei (17,7 mil. euro).

Cititi si NCH Advisors: Problema pe care Broadhurst o are cu Prodplast este lipsa de transparenta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri