"Vanzarea pachetului de actiuni la Petrom ar putea dura cateva luni, dar mi se pare un termen prea larg. Cel mai repede ar putea fi vandute in sase luni, pana la un an. As dori sa se fi finalizat ieri", a aratat Ariton, scrie Mediafax.

Secretarul de stat din ministerul Economiei Claudiu Stafie a declarat la inceputul lunii octombrie ca statul intentioneaza sa selecteze pana la sfarsitul anului casa de brokeraj care va asista vanzarea pe bursa de la Bucuresti a 9,8% din actiunile Petrom, titluri care vor fi tranzactionate de anul viitor.

Statul, care detine 20,6% din actiunile Petrom, vrea sa foloseasca, partial sau in totalitate, fondurile obtinute prin vanzarea participatiei de 9,8% pentru a participa intr-o majorare de capital la Petrom, pregatita de actionarul majoritar OMV, potrivit fostului ministru al Economiei Adriean Videanu.

Citeste si:

Guvernul participa la majorarea de capital pentru a nu-si dilua mai mult participatia si intentioneaza sa ramana un actionar important.

Directorul general al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, care detine 51% din actiunile Petrom, a afirmat la inceputul lui august ca grupul austriac va astepta decizia guvernului privind vanzarea unei parti a pachetului de 20,6%, inainte de a lua in calcul majorarea de capital de la Petrom.