Erste AM va investi in actiuni FP numai dupa analizarea oportunitatilor

Fondurile administrate de compania austriaca Erste Asset Management vor investi in actiuni ale Fondului Proprietatea (FP) numai dupa o analiza a oportunitatii acestui plasament, a declarat directorul executiv al companiei, Heinz Bednar.

"Fondul Proprietatea este interesant, insa inaintea unei decizii de investitii este nevoie de multi experti, care sa faca unele analize in ceea ce priveste aceste investitii", a declarat, la Viena, directorul executiv al Erste Asset Management, Heinz Bednar, intrebat daca fonduri administrate de companie vor investi in actiuni FP, citat de Mediafax.

Totodata, el a spus ca este optimist in ceea ce priveste Fondul Proprietatea, insa mai putin fata de termenii anuntati pentru listare.

La finalul lunii septembrie
, FP avea un activ net de 13,39 miliarde lei, u aproape 6,5% fata de 14,322 miliarde lei in luna august.

Reprezentantul Erste Asset Management crede, totodata, ca listarea unor companii la care Fondul Proprietatea are participatii depinde numai de deciziile politice.

"Nu vreau sa-mi exprim parerea personala in ceea ce priveste eventualele listari ale acestor companii. Pot sa va spun doar ca Fondul Proprietatea este similar cu Fondul Veteranilor de Razboi din Croatia. In Croatia era vorba ca peste 15 companii din portofoliul fondului respectiv sa fie privatizate, pana la urma au fost privatizate numai doua. Atat in Romania, cat si in Croatia deciziile la aceste privatizari sunt luate politic. Nu spun ca este ceva rau sau bun", a afirmat Bednar.

Compania administreaza fonduri de 45,12 miliarde euro in Romania, Austria, Croatia, Cehia, Ungaria Slovacia si Serbia. Cele mai mari active sunt in Austria (34,85 miliarde euro) si Cehia (6,12 miliarde euro). Erste Asset Management este detinuta integral de Erste Group Bank.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri