Producatorul de biciclete Eurosport DHS Deva, detinut de investitori chinezi si germani, este interesat sa atraga fonduri din piata de capital, prin listarea pe piata Sibex.
"In principiu vom investi fondurile pentru dezvoltarea firmei, continuandu-ne politica de investitii pe termen lung. Pana in prezent, profitul obtinut a fost reinvestit in totalitate, astfel ca valoarea totala a investitiilor realizate in Romania se ridica la peste 20 de milioane de euro", a declarat Nicoleta Vatamanu, manager trading la Eurosport DHS, citata de Mediafax.

Seful Departamentului Emitenti din cadrul Sibex, Adina Bacila, a afirmat ca bursa a avut o prima intalnire cu reprezentantii companiei si considera ca Eurosport DHS ar fi un emitent atractiv pentru investitori.

DHS a fost infiintata in 1999 de investitori chinezi persoane fizice. In 2006, grupul german Prophete a intrat in actionariat prin achizitia unui pachet de 30% din capital, iar in 2008 si-a majorat participatia la 40%.

Eurosport DHS Deva a inregistrat in primele sase luni afaceri de 72,6 milioane de lei, in crestere cu 24,2% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, de 58,44 milioane de lei, si a obtinut un profit net de 1,13 milioane de lei, cu 30% mai mic decat cel din primul semestru din 2009, de 1,62 milioane de lei.

Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri neta de aproximativ 100 de milioane de lei.

Din grupul DHS mai fac parte firmele DHS Bike Parts, care se ocupa cu comercializarea pieselor de schimb pentru biciclete, si DH Sport, care produce roti pentru biciclete.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri