Doua fonduri de investitii, dintre care unul american, sunt interesate sa preia participatii la combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), la care statul intentioneaza sa vanda pachetul majoritar de actiuni, a declarat secretarul de stat in Ministerul Economiei Karoly Borbely, citat de Mediafax.

"Statul vrea sa privatizeze Oltchim, prin cedarea pachetului majoritar de actiuni. Deja sunt doua fonduri de investitii intersate sa cumpere actiuni", a afirmat Borbely, prezent la o conferinta organizata de ambasada Azerbaijanului la Bucuresti.

Discutiile de saptamana trecuta dintre reprezentantii ministerelor Economiei si Finantelor si cei ai Fondului Monetar International (FMI) au vizat, printre altele, initierea proceselor de privatizare la Oltchim (OLT) si Cuprumin, alaturi de alte proiecte de vanzare de actiuni la companii din sectorul energetic.

Potrivit lui Borbely, tema privatizarii Oltchim a fost initiata de FMI.

Oltchim are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat in 343 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Compania este controlata de stat, care detine prin Ministerul Economiei 54,79% din titluri, in timp ce grupul PCC are aproape 12,16% din actiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Casa Rusu, cumparat de un fond de investitii londonez