Singapore Exchange Ltd a acceptat sa cumpere operatorul bursier din Austrialia, ASX Ltd., pentru 8,4 miliarde de dolari australieni (8,2 mld. dolari americani) in bani si actiuni, intr-o miscare de a concura cu Hong Kong si Tokyo, potrivit Bloomberg.

Operatorul din Sigapore ofera 48 dolari australieni pentru o actiune ASX, cu 37% mai mult decat ultimul pret al bursei din 22 octombrie. In urma achizitiei, cele doua burse vor ramane doua entitati separate si vor fi reglementate local.

Actionarii ASX vor primi 22 dolari australieni si 3.473 actiuni noi in cadrul Bursei din Singapore pentru fiecare titlu pe care il detin.

Noua companie va fi condusa de Magnus Bocker, fostul presedinte al Nasdaq OMX Group, iar Chew Choon Song va fi presedintele grupului. David Gonski, presedintele ASX, va deveni presedintele adjunct al grupului, in timp ce Peter Hion, actualul CEO va ramane la conducerea operatorului austrialian.

Compania care va lua nastere ulterior tranzactiei va controla 1.900 miliarde de actiuni si va concura cu platforma electronica de tranzactionare Chi-X Global, care planuieste sa se lanseze si pe piata australiana in luna martie a anului viitor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Atac armat soldat cu raniti la un club de noapte in Australia