“FT va continua sa monitorizeze situatia indeaproape si va incerca sa construiasca un dialog cu toate partile relevante, pentru a ne asigura ca orice propuneri viitoare pe acest subiect vor fi in interesul Transgaz, fara sa prejudicieze actionarii, precum Fondul Proprietatea”, se arata in comunicatul remis de Franklin.

Franklin Templeton Investment Management, administratorul Fondului Proprietatea (FP), anunta recent ca se opune "cu tarie" incercarii Guvernului de a obtine 400 milioane de lei din profitul Romgaz Medias pentru acoperirea deficitului bugetar.

Guvernul a aprobat, la 18 august, o ordonanta de urgenta, prin care mai multor companii de stat li se solicita sa doneze bani in vederea acoperirii deficitului bugetar. Romgaz este singura companie din portofoliul Fondului Proprietatea careia i s-a cerut sa doneze o suma, respectiv 400 milioane de lei, se arata in comunicatul Franklin Templeton.

Citeste si:

Fondul Proprietatea detine 15% din actiunile Romgaz, companie controlata de stat prin Ministerul Economiei.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.