Franklin Templeton a confirmat ieri faptul ca donatia de 400 milioane de lei din profitul Romgaz, ce trebuia sa fie folosita in acoperirea deficitului bugetar, a fost retrasa de pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor din 18 octombrie.
“FT va continua sa monitorizeze situatia indeaproape si va incerca sa construiasca un dialog cu toate partile relevante, pentru a ne asigura ca orice propuneri viitoare pe acest subiect vor fi in interesul Transgaz, fara sa prejudicieze actionarii, precum Fondul Proprietatea”, se arata in comunicatul remis de Franklin.

Franklin Templeton Investment Management, administratorul Fondului Proprietatea (FP), anunta recent ca se opune "cu tarie" incercarii Guvernului de a obtine 400 milioane de lei din profitul Romgaz Medias pentru acoperirea deficitului bugetar.

Guvernul a aprobat, la 18 august, o ordonanta de urgenta, prin care mai multor companii de stat li se solicita sa doneze bani in vederea acoperirii deficitului bugetar. Romgaz este singura companie din portofoliul Fondului Proprietatea careia i s-a cerut sa doneze o suma, respectiv 400 milioane de lei, se arata in comunicatul Franklin Templeton.

Fondul Proprietatea detine 15% din actiunile Romgaz, companie controlata de stat prin Ministerul Economiei.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri