IPO-ul Bursei din Varsovia, suprasubscris de 25 de ori de institutionali

Oferta publica initiala a Bursei de Valori din Varsovia (WSE) a fost subscrisa de peste 323.000 investitori de retail, iar cererea de actiuni oferite institutionalilor au fost depasita de peste 25 ori, se arata intr-un comunicat al operatorului bursier.

Pretul final pentru investitorii de retail a fost stabilit la 43 zloti polonezi, in timp ce pentru institutionali cotatia a fost de 46 zloti. Astfel, Bursa a atras 1,2 miliarde zloti polonezi (304 mil. euro) in cadrul ofertei, in timp ce valoarea de piata a WSE calculata la pretul final pentru segmentul investitorilor institutionali se ridica la 1,9 miliarde zloti (486 mil. euro).

“Cererea record din partea investitorilor institutionali reconfirma pozitia Varsoviei ca centru pentru pietele de capital din Europa Central si de Est”, a declarat Aleksander Grad, ministrul Trezoreriei Poloneze.

In conditiile in care peste 323.000 de investitori de retail au subscris pentru circa 30,9 milioane de actiuni, Trezoreria Poloneza, principalul actionar al Bursei, a decis sa majoreze numarul final de actiuni oferite acestui segment, de la 25% la 30%.

Actiunile WSE vor fi alocate investitorilor in data de 4 noiembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri