Derivatele pe Dow Jones de la Sibex au inregistrat un nou record luna trecuta, volumul contractelor ajungand la 51.073 contracte.

Recordul precedent, atins in luna septembrie, a fost de 48.254 contracte.

“Furnizorul de lichiditate - unul dintre cei mai puternici intermediari din Romania, brandul acestui produs, programul prelungit de tranzactionare si marja mica, in comparatie cu valoarea contractului, sunt ingredientele succesului acestui contract”, a declarat Ovidiu Petru, director de marketing la Sibex.

Fata de luna februarie, prima luna intreaga in care contractul a fost tranzactionat la Sibiu, volumul a inregistrat o crestere de aproape 90%.

Din ianuarie pana in prezent, au fost tranzactionate in total 276,723 de contracte pe indicele Dow Jones.

La Sibex, derivatul pe Dow Jones de tranzactioneaza conform unui program prelungit pana la ora 19:00, participantii avand posibilitatea de a tranzactiona pe o perioada extinsa de timp, simultan cu pietele de pe Wall-Street.

Contractul futures in lei pe Indicele Dow Jones Industrial Average DJIA este disponibil pe platforma de tranzactionare a bursei sibiene din 22 ianuarie 2010, Sibex obtinand un contract de sublicentiere de la CME Group, care detine licenta exclusiva pentru acest contract futures.

Citeste un interviu cu John Prestbo, director executiv al companiei Dow Jones Indexes.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Sibex incepe consultarile directe cu brokerii pentru relansarea pietei