Cifra de afaceri a producatorului de utilaje si linii tehnologice Uzuc Ploiesti (UZC) a scazut in primele noua luni cu 44%, la 34 milioane lei (8,1 milioane euro), ca urmare a diminuarii productiei, iar profitul net a coborat de peste doua ori, la 5,3 milioane lei (1,2 milioane euro), transmite Mediafax.

Compania a consemnat in intervalul ianuarie-septembrie 2009 o cifra de afaceri de 61,2 milioane lei si un profit net de 12,3 milioane lei.

In primele noua luni ale anului curent, cea mai mare pondere in cifra de afaceri, de 89%, au avut-o exporturile de utilaje chimice, in valoare de 30,4 milioane lei (7,2 milioane euro), potrivit raportului financiar transmis, joi, de Uzuc Bursei de Valori Bucuresti.

Principalii clienti externi ai Uzuc sunt companiile Nuovo Pignone Italia, Thomassen Olanda, QE Olanda, GEEPE Franta, IHC Olanda, Al Zahem Kuwait.

Veniturile totale din perioada ianuarie-septembrie au scazut cu 29%, la 40,9 milioane lei (9,7 milioane euro), iar cheltuielile au coborat cu 20%, la 34,3 milioane lei (8,2 milioane euro). Compania a inregistrat in intervalul similar al anului trecut venituri de 57,5 milioane lei si cheltuieli de 42,9 milioane lei.

Uzuc face parte din grupul Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceri Stefan Vuza. Omul de afaceri, detine prin firma A1 Impex 83,71% din actiunile Uzuc.

Compania din Ploiesti are un capital social de 11,8 milioane lei, divizat in 4,7 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei.

Titlurile Uzuc se tranzactioneaza la categoria "Nelistate" a BVB. Cea mai recenta operatiune cu actiunile Uzuc a fost realizata miercuri la pretul de 3,4 lei pe unitate, cu 4,23% sub referinta. La aceasta cotatie compania are o capitalizare de 16,1 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Oferta lui Vuza de la Chimcomplex pentru Oltchim: peste 100 MIL. euro