"BCR si-a dat deja acordul de principiu sa ia actiuni la Oltchim pentru jumatate dintr-o linie de credit a combinatului. De asemenea, Banca Transilvania (BT) este dispusa sa devina actionar la Oltchim, in contul a 7 milioane de euro, parte dintr-o linie de credit", a declarat Borbely, citat de Mediafax.

Conducerea Oltchim a transmis pe 7 octombrie Bursei de Valori Bucuresti (BVB) un comunicat in care anunta ca BCR a decis sa devina actionar al combinatului, prin conversia in actiuni a unei parti dintr-un imprumut de 72,4 milioane euro acordat de banca in noiembrie 2009. A doua zi, Oltchim a revenit asupra acestei informatii, precizand ca insitutia bancara nu a luat inca o astfel de decizie.

Borbely a adaugat ca exista si furnizori ai Oltchim care au de recuperat datorii de la combinat interesati sa devina actionari.

Guvernul a intentionat sa privatizeze Oltchim inca din 2007.

Citeste si:

Ministerul Economiei a anuntat, in urma cu aproape doua saptamani, in urma discutiilor cu FMI, ca intentioneaza sa scoata din nou la privatizare combinatul chimic. Potrivit lui Borbely, tema privatizarii Oltchim a fost initiata de FMI.

Borbely a declarat saptamana trecuta ca doua fonduri de investitii, dintre care unul american, sunt interesate sa preia participatii la Oltchim.
Totodata, compania germana PCC SE, care controleaza 12,16% din capitalul combinatului, si-a exprimat marti interesul de a participa la privatizare.

Oltchim are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat in 343 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Ministerul Economiei detine 54,79% din titlurile combinatului.