Banii obtinuti din majorarea de capital sunt necesari pentru o suplimentare de capital la Depozitarul Sibex.

Valoarea programata a majorarii de capital era de 11,3 milioane lei, iar pentru aceasta operatiune Sibex a emis 11,3 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

"Banii pe care i-am adunat sunt mai mult decat sufiecienti pentru majorarea capitalului Depozitarului Sibex, iar fondurile care sunt in plus le vom utiliza pentru activitatea de marketing a bursei" a declarat pentru Mediafax directorul general si presedintele CA al bursei din Sibiu, Teodor Ancuta.

Actiunile emise au fost insotite de drepturi de preferinta, care au fost tranzactionate in luna septembrie pe piata la vedere a bursei din Sibiu. La finalul perioadei de tranzactionare a drepturilor de preferinta emise, investitorii au tranzactionat 3,79 milioane de instrumente.

In cadrul perioadei de subscriere, 6 octombrie - 4 noiembrie, au fost cumparate 10,8 milioane de actiuni, reprezentand 95,79% din titlurile emise.

Citeste si:

Capitalul social al Depozitarului Sibex trebuie majorat pana in martie 2011 cu echivalentul in lei al sumei de 2 milioane euro. Bursa trebuie sa participe la suplimentare cu peste un milion de euro.

In prezent Depozitarul Sibex are un capital social de aproape 13 milioane de lei, respectiv putin peste 3 milioane euro.

Bursa de la Sibiu detine 57,75% din actiunile Depozitarului Sibex, iar printre actionari se mai numara SIF Oltenia, SIF Muntenia, SIF Transilvania si SIF Moldova, care au impreuna 20% din titluri, dar si mai multe firme de brokeraj.