Indicele BET a inregistrat o crestere de 11,40% de la inceputul anului si plaseaza piata de capital din Romania pe pozitia 34 in clasamentului evolutiilor obtinute de bursele lumii, potrivit unei analize realizate de Bespoke Investment Group.
Romania se afla pe al treilea loc in functie de rezultatele burselor din regiune, fiind precedata de piata de capital din Ucraina, care a urcat cu 33,09% si cea din Polonia, care a inregistrat o apreciere de 11,71% in acest an. Totodata, evolutia BET este superioara principalilor indici din tarile din grupul G7.

Cea mai mare urcare dintre bursele lumii a fost obtinuta de Sri Lanka, cu 97,16%, in timp ce Insulele Bermude se afla pe ultimul loc al clasamentului, cu o depreciere de 39,28%.

Dintre tarile din grupul BRIC, performera a fost piata de capital din India, cu o apreciere de 17,18%, insa China a inregistrat cea mai slaba evolutie, avand o scadere de 7,51% in acest an.

Dintre cele sapte tari dezvoltate din grupul G7, Germania este pe prima pozitie, cu o apreciere de 11,30%, in timp ce Japonia a raportat o pierdere de 13,15%, cea mai slaba evolutie dintre aceste state.

Pe de alta parte, Statele Unite ale Americii se afla pe locul 47 din cele 81 de tari analizate, in conditile in care indicele S&P500 a inregistrat o urcare de 6,78% de la inceputul anului.



Sursa: Bespoke Investment Group

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri