Romania se afla pe al treilea loc in functie de rezultatele burselor din regiune, fiind precedata de piata de capital din Ucraina, care a urcat cu 33,09% si cea din Polonia, care a inregistrat o apreciere de 11,71% in acest an. Totodata, evolutia BET este superioara principalilor indici din tarile din grupul G7.

Cea mai mare urcare dintre bursele lumii a fost obtinuta de Sri Lanka, cu 97,16%, in timp ce Insulele Bermude se afla pe ultimul loc al clasamentului, cu o depreciere de 39,28%.

Dintre tarile din grupul BRIC, performera a fost piata de capital din India, cu o apreciere de 17,18%, insa China a inregistrat cea mai slaba evolutie, avand o scadere de 7,51% in acest an.

Dintre cele sapte tari dezvoltate din grupul G7, Germania este pe prima pozitie, cu o apreciere de 11,30%, in timp ce Japonia a raportat o pierdere de 13,15%, cea mai slaba evolutie dintre aceste state.

Citeste si:

Pe de alta parte, Statele Unite ale Americii se afla pe locul 47 din cele 81 de tari analizate, in conditile in care indicele S&P500 a inregistrat o urcare de 6,78% de la inceputul anului.

Sursa: Bespoke Investment Group