“In prezent, exista la nivel global o piata foarte buna de actiuni si mult capital care se aduna. Ne asteptam ca fluxul de lichiditati sa se indrepte catre actiuni, dar si oferte publice initiale si majorari de capital social”, sustine reprezentantul Erste.

Dan Weiler, directorul executiv al unitatii de finantare si investitii a BCR, a declarat ca piata de capital din Romania are o lichiditate, rulaje si o capitalizare extrem de redusa din cauza lipsei investitorilor, a unor companii interesante, dar sufera de pe urma interesului populatiei catre acest tip de investitii.

“Daca tinem cont ca doar o actiune de pe o piata dezvoltata genereaza in fiecare zi 3-4 milioane euro, bursa romaneasca este mica in termeni absoluti sau relativi cu oricare din alte tari”, explica Weiler.

In ciuda acestor parti negative, Beatrix Schlaffer, manager de IPO-uri in cadrul Bursei din Viena, afirma ca piata din Romania este foarte interesanta, in conditiile in care Erste a intrat si s-a listat si in aceasta tara.