Noul fond lansat de Intercapital Invesment Management, iFond Gold (IFG), a atras in primele doua zile de la inceperea ofertei publice initiale de vanzare 1 milion de lei, valoare minima necesara pentru incheierea cu succes al IPO-ului.

“Sincer nu ne-am asteptat la astfel de rezultate. Cred ca noutatea fondului - un sector care nu exista pe piata din Romania- i-a determinat pe investitori sa subscrie, in conditiile in care le ofera oportunitatea de a-si diversifica portofoliile”, a declarat Adi Lupsan, directorul adjunct la Intercapital Invest, pentru wall-street.ro.

Lupsan a afirmat ca daca la incheierea ofertei nu se inregistra valoarea minima pentru incheierea cu succes, casa de brokeraj ar fi subscris restul unitatilor de fond pana la 1 milion de lei.

Conform datelor de la finalul zilei de ieri, au existat sase subscrieri, dar directorul Intercapital sustine ca, in functie de numarul si valoare, oferta IFG are un debut mai bun decat cea a iFond Financial Romania (IFR).

Potrivit tintei de alocare a activelor dupa infiintarea fondului, prezentate in prospectul de listare, fondul administrat de Intercapital Investment Management va investi 40% din active in Gabriel Resourses, companie ce detine 80% din Rosia Montana Gold. De asemenea, 20% din active vor fi investite in compania European Goldfields, ce dezvolta proiectul Certez si restul in alte companii miniere de aur.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Start-up de agricultura Holde Agri Invest - listare pana in iunie