Fondurile deschise de investitii au atras subscrieri nete de 101,3 milioane lei, iar activele lor au urcat pana la 5,34 miliarde lei (1,24 mld. euro), potrivit statisticilor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).
Activele fondurilor monetare au urcat cu 2% in luna trecuta, ajungand la 2,98 miliarde lei (698 mld. euro). Subscrierile nete au fost de 27,7 milioane lei, mai reduse decat valoare din septembrie din cauza volumului de rascumparari de 200 milioane lei.

Cresterea de la inceputul anului a activelor acestor organisme de plasament este de 67%.

Din numarul de investitori in fonduri mutuale, de peste 306.000, peste 105.000 au fost investitori in fonduri monetare.

Fondurile de obligatiuni au inregistrat o majorare a activelor de 1%, atrangand in octombrie subscrieri nete de 4 milioane lei. Activele fondurilor de obligatiuni se ridica la 962 milioane lei (225,3 mil. euro).

Fondurile diversificate au inregistrat rascumparari nete de 4,6 milioane lei, singurul bilant negativ dintre industrie. De la inceputul anului, activele acestor fonduri au urcat cu 19%, in timp ce in luna trecuta activele au scazut cu 0,7%, la 306 milioane lei (71,6 mil. euro).

Fondurile de actiuni au inregistrat o stagnare in octombrie, deoarece valoarea rascumpararilor a fost egal cu cel al achizitiilor nete. Activele acestor fonduri au inregistrat o crestere de 25% in primele 10 luni ale anului, la 234 milioane lei (54,8 mil. euro).

Fond de fonduri prezent in industrie a inregistrat o urcare de 1% in octombrie si de 25% de la inceputul anului, avand active de 9 milioane lei (2,10 mil. euro).

Activele fondurilor din categoria “Altele” au urcat cu 10% in luna trecuta, ajungand la 853 milioane lei (200 mil. euro). Subscrierile nete au fost de 74,3 milioane lei, cele mai mari dintre fondurile mutuale.

Pe de alta parte, activele fondurile inchise au stagnat in octombrie, la 147 milioane lei (34,4 mil. euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri