Afacerile Prospectiuni au scazut cu 30% in primele noua luni

Cifra de afaceri a Prospectiuni (PRSN) a scazut cu 30% in primele noua luni, la 114,3 milioane lei (27,3 milioane euro), insa in trimestrul trei compania a recuperat pierderea din prima jumatate a anul, iar la finalul lunii septembrie a consemnat un profit net de 7,7 milioane lei (1,8 milioane euro), scrie Mediafax.

Compania de prospectiuni geologice a inregistrat in primele noua luni din 2009 o cifra de afaceri de 162,5 milioane lei si un profit net de 33 milioane lei.

Profitul din acest an este de peste patru ori mai redus decat cel din perioada similara a anului trecut. In primul semestru, Prospectiuni a inregistrat pierderi de 5,4 milioane lei.

Compania a reusit sa revina pe profit in ca urmare a finalizarii si derularii unor contracte cu OMV Petrom (SNP), Romgax, Amromco Energy LLC, Aurelian Oil and Gas, potrivit unui raport transmis, joi, pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Totodata, in trimestrul al treilea, compania a semnat un contract in Portugalia cu Mohave Oil&gas Corporation si unul cu Romgaz, pentru operatiuni in zona de nor a Moldovei.

Veniturile din primele noua luni au cumulat 122 milioane lei (29,1 milioane euro), valoare cu 28% peste cea din perioada similara a anului trecut, de 169,5 milioane lei.

Cheltuielile au consemnat un ritm descendent mai lent, de 12%, si au ajuns la 113,5 milioane lei, de la 129,5 milioane lei in intervalul ianuarie-septembrie 2009.

Compania este controlata de Ovidiu Tender prin firma Tender SA Timisoara, care detine 58,7% din actiuni. SIF Muntenia are o participatie de 11,86% din capitalul social.

Actiunile Prospectiuni au inchis sedinta de tranzactionare de joi in crestere cu 0,41%, la 0,247 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 177,3 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri