In perioada ianuarie-septembrie din 2009, compania a obtinut o cifra de afaceri de 4,7 miliarde lei si pierderi de 245,8 milioane lei.

Afacerile rafinariei au urcat cu 22%, pana la 5,71 miliarde lei, iar veniturile s-au majorat cu 21%, la 6,7 miliarde lei.

De asemenea, costurile din primele noua luni au crescut cu 24%, la 7,13 miliarde lei, fata de cheltuielile din perioada similara din 2009.

Recent, judecatoria sectorului 5 a respins contestatia Rompetrol Rafinare la decizia ANAF de a institui sechestru asigurator asupra unor active ale companiei, pentru a preveni instrainarea respectivelor bunuri, in conditiile in care compania are de platit datorii istorice catre stat de peste 500 milioane euro.

Citeste si:

Actionarii companiei au aprobat transformarea obligatiunilor remise statului in actiuni, astfel ca Ministerul Finantelor a reintrat in actionariatul Rompetrol Rafinare, cu o participatie de circa 42%.

La inceputul lunii octombrie
, Rompetrol trebuie sa plateasca intreaga datorie fata de statul roman, iar Guvernul se va adresa in acest sens instantei, Ministerul Finantelor si ANAF fiind deja mandatate sa deschida procedura judiciara.

Compania are un capital social de 2,1 miliarde lei, impartit in 21,09 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Valoarea de piata este de 1,12 miliarde lei (260 mil. euro), conform ultimul pret de 0,05 lei/actiune.