Fondurile OTP Green Energy si OTP Wise Ro, listate pe Bursa de Valori Bucuresti anul trecut si administrate de OTP Asset Management au raportat profituri la finalul primelor noua luni ale anului.
OTP Wise Ro (WRO) a raportat un profit de 82 mii lei (aproape 20.000 euro) pentru primele noua luni, in crestere usoara fata de rezultatul din primul semestru, de 71 mii lei (16 mii euro).

Veniturile fondului au fost de 2,5 milioane lei( 599 mii euro), iar activele nete de 8,6 milioane lei (2 milioane euro), stagnand la nivelul de la finalul S1.

Fondul a raportat si datorii de 139 mii lei (32 mii euro). De la inceputul anului, unitatile de fond ale WRO au inregistrat o apreciere de 0.89%.

Fondul OTP Green Energy (GRE) a raportat un profit de 144 mii lei (29 mii euro) la finalul celor noua luni, dublu fata de cel raportat pentru primul semestru (de 72 mii lei).

Veniturile GRE au crescut usor, de la 569 mii lei (130 mii euro), pana la 776 mii lei (182 mii euro), fata de finalul primelor sase luni. Activele totale ale fondului au stagnat nivelul de la finele primului semestru, 8,8 milioane lei (2 milioane euro).

De la inceputul anului, unitatile de fond ale GRE au pierdut 16 procente.

Fondul OTP WiseRo urmareste evolutia indicelui WISE US Long/Short Vol Target (care scaneaza lunar evolutia actiunilor din componenta S&P500), creat de Societe Generale Corporate & Investment Banking (SGCIB) si calculat zilnic de agentia de rating Standard&Poor’s.

OTP Green Energy reflecta performanta indicelui ERIXP (European Renewable Energy Index Price return), care este caclulat pe baza pretului actiunilor celor mai importante companii europene din sectorul energiei regenerabile: energia geotermala, biomasa, energia valurilor, energia solara, cea hidro si cea eoliana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri