La sfarsitul lunii septembrie, SSIF Broker SA a raportat un profit de 6,33 milioane lei, in crestere usoara fata de nivelul de 4,99 milioane lei, afisat in perioada similara din 2009, se arata intr-un comunicat al companiei.


Veniturile din operatiuni financiare s-au dublat comparativ cu perioada similara din 2009, in principal, datorita fructificarii unor pozitii din cadrul portofoliului propriu de actiuni, in timp ce dividendele incasate din diverse participatii au sporit cu 50%.

“Totodata, reluarea sub forma de venituri a unor provizioane ramase fara obiect dupa vanzarea unor actiuni din portofoliul tranzactionabil a contribuit decisiv la acoperirea in totalitate a cheltuielilor financiare generate de cedarea unor active si achitarea altor obligatii de natura financiara”, se mai arata in comunicat.

Scaderea drastica a tranzactiilor pe piata locala pe perioada verii a influentat negativ activitatea societatii, insa operatiunile derulate pe portofoliul propriu de actiuni au generat venituri in crestere fata de trimestrul similar din 2009, fiind inregistrate diferente de pret favorabile in valoare de 1,76
milioane lei.

„Valoarea tranzactiilor in intervalul iulie-septembrie a fost extrem de redusa, fapt reflectat si asupra veniturilor inregistrate de SSIF Broker din activitatea de intermediere. Tocmai de aceea, am dorit sa ne autorizam ca intermediari pe Bursa de la Viena si, in viitorul apropiat, sa oferim clientilor nostri accesul pe aceasta piata, mai matura si mai lichida decat cea autohtona” a declarat Grigore Chis, director general SSIF Broker.

Valoarea totala a portofoliului a crescut la 63,08 milioane lei, cu 24,6% peste nivelul inregistrat in urma cu 12 luni.

De asemenea, valoarea de piata a pachetelor de actiuni detinute la societatile inchise, calculata in conformitate cu prevederile Art. 202 din Regulamentul 15/2004 al CNVM, a crescut cu 28,8%, in principal, datorita achizitiei unui numar de 7,19 milioane actiuni la Fondul Proprietatea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri