“Finantarea prin bursa este o alternativa la creditul bancar si ar putea ajuta si companiile care se confrunta cu probleme privind rambursarea acestor fonduri. Derulare unui IPO si transformare unei societati intr-una detinuta public este decizie strategica si presupune curaj”, a declarat Stere Farmache.

El a mai precizat faptul ca piata de capital nu poate fi abordata in regim de urgenta, iar rezultatele nu pot aparea peste noapte. “Cred ca in perioada urmatoare vor fi tot mai multi antreprenori care vor alege finantarea prin piata de capital, iar ei trebuie sa aiba in vedere o pozitionare pe termen mediu si lung pentru a prezenta interes din partea investitorilor”, a mai afirmat presedintele BVB.

De asemenea, Farmache a subliniat ca listarea Fondului Proprietatea din 2011 va aduce resurse noi cu o dispersie foarte buna, iar acest lucru va atrage atentia investitorilor straini. “Vor mai fi atrasi si de cresterea free-floatul-ui in cadrul Transelectrica si Transgaz, iar aceste vesti pozitive din piata de capital pot crea un moment favorabil pentru finantarea prin Bursa”, sustine presedintele BVB.